Ska barn slåss?

p1580679

 

Yngsta sonen har börjat med en aktivitet. Och det blev inte fotboll, hockey, golf eller nåt mer likt det jag själv har sysslat med, och har intresse i – nej, det blev thaiboxning.

Okej, jag tränade karate i några år när jag var yngre men jag har liksom aldrig haft något riktigt intresse för kampsport.

Men träning är träning, och det brukar ju heta att de ungdomar som tränar kampsport är inte de som är ute och slåss. Tror faktiskt det ligger något i det.

Och vad bra de här instruktörerna är med barnen – fantastiska. Hatten av.

 

p1580654

2 thoughts on “Ska barn slåss?”

 1. Hej hopp !
  Nackdelen kan vara att… OM han hamnar i ett slagsmål med annat barn, så används hans sport imot honom. Det är dom alltid snabba att ta fram – ditt barn går i kampsport därför blir han farligare, oavsett om han bara försvarar sig.
  Mina barn har inte gått i detta som tur är. Barn bråkar alltid någon gång under sin uppväxt.
  Mitt barn är väldigt hårdhänt och därför gör det ont om han nyper till. Och i bråk har han hamnat när han var 9-12 år. I dag är han 14.
  Hade han gått i tex karate hade dom genast sagt ( föräldrar ) Ditt barn kan bli livsfarlig 😳
  Ja så ser livet ut idag. Med dagens ungdom.
  P.s. Min son har aldrig börjat ett slagsmål, men har avslutat det 😉
  Tjingeling

 2. Hej Martin,

  Erfarna instruktörer inom Budo – samlingsnamn för flera sporter karate , judo , jiujutsi , taekwondo och thaiboxning – anser att all träning för barn ska vara träning i försvar, disciplin och respekt fram till yngre tonåren. Inte anfallssporter. Och att man inte ska använda redskap som är till för anfall som boxningshandskar eller annat. En åttaåring är inte mogen att avgöra när eller om man får använda sparkar eller slag. De ska helt enkelt inte träna det i den åldern. Automatiskt intränade reflexer kommer när man är i en hotad situation och det är även svårt för vuxna att bemästra . Om hans mamma eller bonuspappa inte har förstånd nog att lyssna på branschens rekommendationer, så ska du sätta ner foten. Småkillar ska prova på olika saker, fotboll, tennis, gympa, simning, friidrott. Finns ju även annat för den som är mer konstnärligt lagd, eller intresserad av data. Enskede har en av Stockholms bästa fotbollsklubbar, suverän ledning och policy. Googla. De skulle säkert uppskatta att ha dig med också.

  Elisabet med vän, barninstruktör och numera 2a DAN svart bälte i Jiu jutsi och Judo .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *