Första vinterdagen

bgyu

 

Inte varje år, men i alla fall var tredje så slår den till – den första vinterdagen. BOOM! Snön faller, en halvmeter, det blir halt på vägarna, folk har inte hunnit sätta på vinterdäcken, lastbilar och bussar kör på hala sommardäck, det blir köer, ovana bilförare kör i diket, andra kryper fram i 10 kilometer i timmen på motorvägen – det blir kaos!

Idag var det dags igen.

När jag vaknade hade det öst ner under natten. Jag fick pulsa genom snön på de plogade trottoarerna på vägen till skolan.

 

p1580473

 

Men det var fortfarande under kontroll. Men det slutade ju inte snöa  klockan åtta i morse, då de här bilderna är tagna. Nej, det fortsatte och fortsatte, och fortsatte – hela dagen. Det snöade så in i helvete!

Jag åkte till karolinska sjukhuset där min dotter opererades ( tog bort spikar i en arm) under förmiddagen. Jag tänkte åka dit under uppvaket. Det tog en timme och en kvart att åka dit ( i vanliga fall 10 minuter). Hem tog det en och en halv timme… Och överallt bilar som fått sladd eller inte kunde kära på grund av halkan.

Men, men – det är vad det är, och lite tragiskt så verkar de som styr snöröjningen i Stockholm som vanligt var helt fel människor – förmodligen körkortslösa, inflyttade, kanske bilmotståndare. Ni vet, en sån som tycker det är bra nu under vintern att det finns mer utrymme för cyklar än för bilar på flera av gatorna i stan.

Tokstollar, alltså.

Nu får vi se hur det ser ut i morgon när vi vaknar, om vi kan skotta fram våra bilar och åka till jobb och skola.

Jag är skeptisk.

 

p1580568

One thought on “Första vinterdagen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *