När idiotin får råda

IMG_1884

 

Dom som känner mig vet att jag är ganska mycket för att rätt ska vara rätt och om någonting är fel skall detta påtalas och i största möjliga mån ändras på.

Okej, jag skall till Tekniska museet här i Stockholm. Det är lördag. Jag tar bilen och jag parkerar på den stora parkeringsplats som finns i anslutning till museet.

Jag betalar för 2.5 timmar genom att använda mitt VISA-kort i en av betalningsautomaterna. Femtiofem kronor kostar det.

Efter ett par timmar på Tekniska museet vill min son gå vidare till Polismuseet som ligger bredvid Tekniska museet. Självklart ska vi göra det och vi löser entré.

Efter en halvtimme inser jag att jag kommer behöva förlänga parkeringstiden så jag lämnar honom på museet och går till öparkeringen.

Jag använder samma VISA-kort och betalar 40 kronor för två timmar till.

Efter nästan två timmar vill sonen fortfarande inte lämna museet utan stanna en timme till. Jag säger okej och går ånyo ut till parkeringen för att förlänga parkeringstiden.

Jag använder samma VISA-kort och drar för att betala.

FAIL!

ERROR!

FUNKAR INTE!

Jag får upp förlänade meddelande på skärmen till parkeringsautomaten:

 

IMG_1886

 

”Max antal köp ellen max belopp uppnått”

 

Jag kan alltså inte betala med kortet, jag försöker till och med två gånger.

Nähä, tänker jag, och inser att jag väl betalat så mycket man kan och att det nu är gratis att stå där (finns ju såna parkeringar där max avgift för en dag är en speciell summa). Så jag går tillbaka till museet och sonen.

Men tror ni inte på fan att när jag kommer ut 45 minuter senare så har jag fått en p-bot.

Och eftersom jag är som jag är – där rätt ska vara rätt – kontaktar jag parkeringsbolaget och berättar vad som hänt.

Men icke – någon Tomte som heter A***** L****** på Hojab Parkeringsservice tycker att jag borde ha insett att jag skulle ta min bil och åka till en annan parkeringsplats, typ en inne i stan.

Så en liten uppmaning till er som tänker parkera vid Sjöhistoriska museet – lägg för fan i mer pengar än ni tänkt, ifall ni skulle för få er att stanna längre, för det går bara att betala två gånger.

Och till tomtarna på Europark – sätt upp en lapp om det här så andra slipper bli blåsta av er.

 

10 thoughts on “När idiotin får råda”

  1. Jag brukar ringa när det inte fungerar. Har iofs inte råkat ut för det fel du fick där. Men dom brukar vara hjälpsamma, noterar regnr och så. Det brukar inte rendera i böter.

  2. Hej Martin!

    Jag har en polisiär fråga – jag hamnade igår på ett forum, där det diskuterades fallet med 13 åringen i Sthlm, som kördes ut till Kaknästornet av polisen, efter att ha handfängslats av vakter på en festival. Jag är mer än medveten om att allt inte stämmer i media och att i detta ”fall”, har endast pojkens sida visats, MEN stämmer det att polisen ibland/ofta kör ut folk en bra bit ifrån, där de ”tas om hand” och att de har lagen på sin sida att göra detta? Borde inte pojken körts hem till föräldrarna eller ligger inte det på polisen?

    PS. Hur går det med skrivandet? :)

    1. Ser nu att ”där de ”tas om hand” kan misstolkas – jag menar ”där de plockas upp”, inte ”misshandlas av polisen”.

  3. Det måste ha stått 2 timmars parkering annars förstår jag inte böterna. Kanske du som inte läste ordentligt när du parkerade?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *