Shopping i New York

1DSCN1793

 

Till att börja med kan vi ju slå fast att det finns hur mycket som helst att göra i shoppingväg, och att det finns något för alla.

Men – ska jag bara tipsa om ETT område, där man kan tillbringa en eftermiddag och shoppa så är det i SOHO.

Utgå från korsningen Houston street och Broadway. Ställ er där. Ni kommer ha en enorm Adidas-butik framför er.

Därefter kan ni gå söder ut på Broadway, låt säga fem-sex kvarter. Ni kommer ha många butiker på båda sidorna, Victoria secrets – även fast det ligger en större vid Macy`s, (34:e gatan och Broadway), American Eagle, Converse, Under Armour, Bilabong, Guess m,.fl. m.fl.

När ni kommer ner till Spring street kan ni gå till höger (väster ut) och då kommer ni in i hjärtat av SOHO, och där ligger butiker som Lindberg och Diesel bland annat. (Här har ni också där de spelar in N.Y Ink, för de som gillar tatueringsprogram).

Ni kan sedan gå tillbaka Spring street och korsa Broadway så ni kommer till den östra sidan. Samma där, en massa bra shopping.

Om ni sedan kommer tillbaka till hörnet Broadway och Houston street igen så kan ni gå uppåt (norr ut) på Broadway, ni kommer då ha bra shopping på båda sidorna, tre – fyra gator upp ( när ni kommer till Bleecker street kan ni ta in till vänster (väster) så kommer ni ner till Greenwich village, och i hörnet McDougal street hittar ni där jag just nu sitter och skriver detta…)

 

P1540076

 

Men ska jag bara välja ut ETT ställe för shopping så har ni fått mitt tips nu – korsningen Houston street och Broadway.

Sen finns det 100 andra ställen och jo, på Centery 21 kan man göra jättekap! Så självklart ska man dit, mer om det i ett annat inlägg. Och shoppingen på femte avenyn, uppe vid 56 gatan är också bra. Och vill man lägga en heldag så är outleten – woodburry – i New Jersey bra.

Men lite mer om outleterna i ett annat inlägg.

 

DSCN1773

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *