Att springa i Central park

sdv

 

Det kanske inte är så att man har med sig löparskorna när man åker till New York på semestern, men ifall man ändå gör det – då är det nästa tjänstefel att inte ta en runda i Central park.

Jag är lite speciell när det kommer till löpning, jag gör det inte för att njuta av omgivningen eller få en upplevelse av det. Jag gör det för att bränna fett och få en bättre kondition, och i slutändan må bättre. Och när jag sedan mår bättre, då kan jag besöka platser och ta in hur vackert det är…

Nåväl. Det går ju att springa i princip överallt i parken, speciellt på den västra sidan. På den Östra kan det vara lite mycket folk, speciellt på helger så man får sicksacka sig fram. Och det är inget kul.

Det finns ju även en känd damm mitt i parken – Jacqueline Kennedy onassis reservoir ( känd från bland annat filmen Maratonmannen och Sex and the City). Länk HÄR.

Det är 2.5 kilometer runt dammen och jag har sprungit den två varv nästan varje dag nu i två veckor. Det brukar inte vara jättemycket folk, och de som går runt den är hjälpsamma och släpper fram de som springer.

För att ta sug dit, åk tunnelbanan till 86:e gatan och gå rakt in i parken ( från den västra sidan).

Jag har de senaste två gångerna hittat en annan sträcka dock – det är från 72:a gatan i parken, där John Lennon bodde och där minneslunden Strawberry fields finns. Det går att ta samma tunnelbana till stationen som heter 72th street. Även detta på västra sidan.

Därifrån kan man springa till dammen, vilket är cirka 1.8 kilometer, sedan ta ett varv runt och så tillbaka – 5.3 kilometer. Perfekt halvtimmes löpning.

Sedan är det ju bara ta nån kilometers gång in i parken och ut på stora gräsmattan så kan man göra lite sit ups och armhävningar.

Dryckesfontäner finns vid dammen, där man kliver på om man går in från 86:e gatan, samt vid 72:a gatan.

Kör hårt.

FullSizeRender-2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *