När det inte går som man vill

IMG_1353

 

Jag har skrivit sedan jag var 12-13 år. Jag har manus som jag skrev när jag var tidig tonåring – deckare som handlar om hur skurkar stjäl juveler på Tiffanys i New York. Starkt imponerad av en författare som hette James Hadely Chase. En brittisk författare som skrev så kallade kioskdeckare, alltså mindre bra, kvalitetsmässigt, och ofta inte längre än 150-175 sidor. Inte sällan fick man följa en privatdetektiv i Florida.

Vidare skrev jag i övre tonåren berättelser som utspelades i gymnasiet, om relationer och så.

Har till och med en början till en historia om lumpen. Lite komedi. Minns att jag skrev på den medan jag gjorde lumpen, som 20-åring.

Sedan när jag blev 23-24 började jag skriva mer seriöt, och när jag var 28 hade jag skrivit mitt första hela manus, eller nästan – 120 sidor ungefär. Och det var också det jag skickade in till förlag tre år senare.

Naturligtvis blev jag refuserad. Och när jag ser på det manuset idag förstår jag varför.

Brevet från förlaget kan du läsa här ovan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *