Polisveckan fortsätter

IMG_9107

 

Polisveckan fortsätter, jobbar sex av sju dagar den här veckan. I förrgår blev det 13 timmar och i går 11 timmar – långa pass.

I går ( i natt) blev jag även brutalt påmind över hur otroligt ineffektiva vi är inom polisen på grund av att vi har gamla och krångliga avrapporteringssystem.

Det var några år sedan jag rapporterade en rattfylla, men jag hade glömt bort att det var SÅ krångligt och omständligt.

För 15 år sedan tog det cirka 30 minuter från det att du kom in till station tills du kunde åka ut igen ( när du hade tagit med en rattfylla in). Idag tar det cirka 1.5 timme.

I går hade personen dessutom försökt smita från oss (biljakt inne på södermalm) så det blev tre-fyra blanketter till att fylla i. Och de gär blanketterna finns i fyra olika system…

Det system som vi skriver själva anmälan i (det vanligaste vi gör) är över 20 år gammalt!

Som sagt – det behövs absolut fler poliser, det har jag alltid sagt, minst 5 000 till i Sverige. MEN – ett annat bra sätt att få ut fler poliser på gatorna är att faktiskt effektivisera de avrapporteringsrutiner vi har. DÄR finns tid och polistimmar att tjäna.

Men det lär ju inte hända…

4 thoughts on “Polisveckan fortsätter”

  1. Ja du Martin…mer poliser och mindre administrativa. Förr hjälptes vi åt när patrullerad skulle avrapportering. Det fanns en ”raxa” som gjorde slagningar och kunde påbörja anmälan innan patrullen kom till station. Det har blivit fel nånstans det är det minsta man kan säga.

  2. Slöseri med tid låter det som. Finns det ens en bra orsak till att det tar så lång tid? Och vems / vilkas ansvar är det att effektivisera sådana här grejer?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *