Hår i ansiktet?

 

P1470031

 

Jag har inte  varit slätrakad sen juli 1997, det var samma kväll som jag vann Expedition:Robinson på Svt. Det var bland det första jag gjorde efter att jag hade fått lämna ön – jag rakade mig för första gången på 44 dagar,

Sen dess har jag inte slätrakat mig en enda gång, tror jag i alla fall. Jag kör med en trimmet och brukar ansa lite var tredje dag. På den senaste tiden har jag dock låtit det växa lite mer på sidorna, fråga mig inte varför. Såg en kille i Thailand förra vintern som hade så och tänkte: jag med!

Däremot så har jag aldrig varåt sugen på att kliva på ”hippster-tåget”. Tycker fanatiskt att helskägg passar på väldigt få människor. Jag brukar ju säga att skägget är de mindre snygga människors räddning. men säger jag så får jag skäll av många. Speciellt de med skägg…

Men frågan kvarstår – hur mycket tycker ni jag ska ha? Ta de här bilderna, som är från i tisdags – mer, eller mindre?

 

P1470036

8 thoughts on “Hår i ansiktet?”

 1. Jag har också lite skägg och egentligen tycker jag mest att det är stickigt och att det är irriterande att det alltid växer ut så mycket, men det kan se ganska snyggt ut också, när det är lagom långt. Egentligen skulle jag raka av allt men det är mindre arbete och slappare att låta det växa och sedan ta bort det mesta när det börjar bli alldeles för långt än att raka sig varje dag. Dessutom ser jag barnslig ut utan skägg. När mitt skägg växt för mycket så ser jag däremot gammal och sliten ut. Svår balansgång. Jag tror att ju mer maskulin man ser ut, desto mindre bör man låta skägget växa. Både maskulina drag och ett riktigt rejält skägg kan göra att man ser lite skrämmande ut. Riktigt långa skägg passar i och för sig knappt på någon. Lite stubb är snyggare. Det tycker även många tjejer/kvinnor tror jag. Inte för att det spelar någon roll, men… Jo, det spelar lite roll också, faktiskt. Fast jag skulle inte behålla skägget endast för någon tjejs skull.

  Ett tips är att låta det växa två eller tre veckor oavbrutet (Att ansa en aning är okej) och se hur det blir. Men 4-12 dagars stubb är nog lagom för de flesta, sedan brukar det börja spåra ur. Beror förstås på hur man ser ut och hur grovt och tjockt skägg man har och hur fort det växer också.

 2. Bryyr Du sig verkligen om vad folk tycker om Din skägget?
  Vad gör Du om jag tror att den på bilden är perfekt, har Du den så nästa tio år?

 3. Som på bilderna ska du ha tycker jag, du ska definitivt inte raka dig!
  Snygg!!!
  Finns väl inget sexigare o snyggare än skäggstubb (några dar gammalt) tycker jag. Helskägg nej, går inte hem hos mig iallafall.
  /Nettan

 4. Stubb är snyggast! Men som min man gör är att han rakar så det blir en snygg linje.
  Det är skitsnyggt tycker jag.

 5. Perfekt som det är på dessa bilder, inget jädra ZZtop skägg bara…
  Det som du har här plus det håret e ju helfestligt *tumme upp* :)
  Skägg är inte riktigt mitt område o.O så vet inte hur det skulle se ut med lite mera än detta på dessa bilder, men detta eller lite mindre är ju helt OK å stiligt/snyggt/passande dej.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *