Jag vill dyka med vithajar

 

IMG_1303

 

Jag kan väl inte kalla mig direkt erfaren när det kommer till dykning. Jag tog certifikatet 2010 i Thailand och har sedan dess gjort 15-16 dyk. Senaste gången två dyk nu i vintras.

Jag har sett haj i form av svartfenad revhaj och leopardhaj. Ofarliga rackare.

Men jag har alltid haft en dröm – jag vill dyka med vithaj. Kanske inte ”dyka” i den mening att jag simmar fritt under vatten med en massa hungriga vithajar som när som helst kan äta upp mig. Nej, jag vill göra sånt där burdyk.

 

shark4

 

Jag har googlat det där och kommit fram till att det är i Sydafrika som man kan få den bästa upplevelsen. Där har man störst chans att faktiskt få se en vithaj nära, nära. Och bara ha några aluminiumstänger mellan sig och hajen.

Som jag VILL göra detta!

Som sagt – drömma får man ju.

 

 

P2160012

4 thoughts on “Jag vill dyka med vithajar”

  1. Hej.
    Nice to have you back.
    Min pappa på snart 70 år tog en resa med de rosa bussarna i Afrika. Ett av stoppen var just Sydafrika där de fick dyka med vithajar. Inte många nappade, men pappa som är Mr. Daredevil himself, skulle så klart på det. Men undervattenskameran i högsta hugg klev han ner i buren. Det är en underbar upplevelse säger han, klart du ska göra det. Yolo, liksom. 😜

    Kram/
    Tess

  2. Kolla dokumentären ”Extreme Frontiers” – finns på ViaPlay. Där dyker de med vithajar i ett av avsnitten. Hela den serien är bra och när du ändå är igång kan du titta på ”Jorden runt med Ewan Mcgregor & Charley Boorman” och ”Charley Boorman: Race to Dakar”. Och på Youtube har du ”Long way down” även den med Ewan Mcgregor och Charley Boorman 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *